Man vast voor webcamseks minderjarige meisjes

Een 34-jarige Rotterdammer is vorige maand aangehouden op verdenking van verleiding van tientallen minderjarige meisjes via internet. Dat hebben de Rotterdamse politie en het Openbaar Ministerie (OM) gisteren gemeld.

De man zou de meisjes hebben verleid om via de webcam seksuele poses aan te nemen en zichzelf te betasten. Hij zou zich onder meer hebben voorgedaan als zanger van de popband B-Brave. Daarbij hield hij de meisjes voor dat hij ze met een limousine zou komen ophalen of dat ze backstage zouden mogen bij de Tinadag.

Volgens het OM bedreigde en intimideerde hij de meisjes als ze niet meewerkten. Hij dreigde dan de opgenomen beelden op internet te zetten.

Voor zover bekend heeft hij zijn slachtoffers nooit ontmoet; van zogenoemde grooming is dus vooralsnog geen sprake. Hij wordt wel verdacht van het vervaardigen van kinderporno, door zijn slachtoffers te vragen poses aan te nemen en dingen te doen, en dat op te nemen. Of hij die beelden ook verspreid heeft, is onduidelijk. Zijn slachtoffers zijn tussen de twaalf en zestien. Daarnaast richtte hij zich ook op oudere meisjes met een verstandelijke beperking. De politie kwam hem op het spoor nadat de moeder van een van de slachtoffers aangifte had gedaan. (ANP)