Jaren 60-icoon Armand overleden

De zanger van onder meer ‘Ben ik te min’ is 69 jaar geworden.

Foto Marcel van Hoorn / ANP

’s Lands “hardnekkigste protestzanger” Armand is donderdag overleden. Dat heeft zijn platenmaatschappij bekendgemaakt. Armand is bij het grote publiek vooral bekend van zijn lied Ben ik te min. In september trad hij nog op met de Rotterdamse beatgroep The Kik. Hij is 69 jaar geworden.

“Het afgelopen jaar laat zich, met de kennis van nu, lezen als de kroniek van een aangekondigde dood”, schrijft platenlabel Top Notch op zijn website. Armand nam samen met The Kik een album op met oude en nieuwe nummers. Hij zou tot enkele weken voor zijn overlijden nog nieuwe muziek geschreven hebben.

“Laat iedereen tot in den lengte der dagen genieten van zijn teksten en muziek. Dat men af en toe eens een voorbeeld mag nemen aan Armand’s strijdvaardigheid en onverschrokken leven,” aldus Top Notch, dat de verklaring afsluit met een knipoog naar Armands beroemde liefde voor softdrugs:

rock ’n roll will never die
it is the longest lasting high