Huizenprijzen opnieuw omhoog

In oktober waren huizenprijzen 3,4 procent hoger dan een jaar ervoor.

Foto Vincent Jannink / ANP

De huizenprijzen in Nederland zijn toegenomen. In oktober waren huizen 3,4 procent duurder dan het jaar daarvoor. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

In september werd de grootste prijsstijging in ruim zeven jaar gemeten: 3,5 procent. De toename op jaarbasis in oktober was dus bijna net zo groot. Sinds 2013 stijgen huizenprijzen in Nederland licht.

Het gemiddelde prijsniveau was in oktober ongeveer even hoog als in de eerste maanden van 2004. De prijzen waren 6,8 procent hoger dan in juni 2013, toen de huizenprijzen een dal bereikten. Ten opzichte van de piek van augustus 2008 is het prijsniveau 16,2 procent lager.

De gemiddelde vraagprijs was in oktober 295.000 euro. Een jaar eerder was dat 293.000 euro.

    • Mirjam Remie