Facebook bemoeit zich nu ook met jouw liefdesverdriet

Foto iStock

Wat gebeurde er in de Verenigde Staten terwijl je sliep? Onze correspondenten praten je bij.

Breaking up is hard to do, maar Facebook doet zijn best om het pijnlijke proces een stuk aangenamer te maken. Volgens Quartz is het binnenkort niet meer nodig om je ex te verwijderen uit je vriendenlijst, maar zullen updates van hem of haar eenvoudig tijdelijk uitgeschakeld worden.

Dat maakt uit elkaar gaan inderdaad makkelijker. Iemand verwijderen is de nucleaire optie die veel emoties kan losmaken. Want een vriendschapsconnectie op Facebook is vaak weinig waard. Je bent immers ook verbonden met die oud-collega die je eigenlijk niet aardig vindt of die oude klasgenoot die je nooit spreekt. Die waardeloze en daardoor bijzondere digitale band te verbreken is een sterk signaal.

Facebook houdt het liever beschaafd en biedt vanaf volgend jaar bovengenoemde functionaliteit als pleister op de hartverscheurende wond. Het bedrijf legt uit:

The tools give people the option to quickly and easily:

See less of a former partner’s name and profile picture around Facebook without having to unfriend or block them. Their posts won’t show up in News Feed and their name won’t be suggested when people write a new message or tag friends in photos.

Limit the photos, videos or status updates that a former partner will see.

Edit who can see their past posts with a former partner and untag themselves from posts with that person.

Amerikaanse bedrijven moeten Amerikaanse belasting betalen

Washington houdt niet van Amerikaanse bedrijven die zich in het buitenland vestigen om belasting te ontduiken. Daarom onthulde het ministerie van Financiën gisteravond nieuwe wetgeving om deze zogenoemde ‘inversions’ moeilijker te maken, meldt The Wall Street Journal.

Naast het moeilijker maken van het vestigen van het hoofdkantoor in het buitenland, worden ook de regels rond fusies strenger. Met terugwerkende kracht vanaf 22 september 2014. Dat kan ingrijpende gevolgen hebben voor de mogelijke fusie van Pfizer en Allergan maar ook voor bedrijven die al inversies zijn ondergaan.

Zijn er wel apps voor?

De iPad Pro zit in de problemen, schrijft The Verge. De zakelijke tablet die professionele software kan draaien voor creatievelingen heeft te weinig programmatuur van derde partijen.

Ontwikkelaars lijken weinig vertrouwen te hebben in het nieuwste platform van Apple. Zij hebben het idee dat ze de investering die zij stoppen in het aanpassen van de software (van pc naar iOS) niet terug zullen verdienen. Zo kondigde Bohemian Coding mede-oprichter Emanuel Sa uitdrukkelijk aan dat zijn goed ontvangen programma Skech voor grafisch ontwerpers niet voor iPad Pro beschikbaar komt. Sa:

“Yes, it has a beautiful screen, but there’s more to consider.. Apps on iOS sell for unsustainably low prices due to the lack of trials. We cannot port Sketch to the iPad if we have no reasonable expectation of earning back on our investment.”

Ontwikkelaars mogen geen proefversie aanbieden aan iPad Pro-gebruikers, klaagt Sa. Zij moeten dus meteen de volle mep betalen voordat zij het programma kunnen uitproberen. Een hoge drempel om bijvoorbeeld 100 dollar neer te tellen voor Skech. Het is een van de vele obstakels waar ontwikkelaars over struikelen bij de iPad Pro.