Opinie

    • Sam de Voogt

De Thuiskok: Langzaam gebraden Lamsribben

illustratie jet peters

De bereiding van vandaag duurt net als gisteren vrij lang. Ga uit van 2 uur stoven, minimaal 2 uur marineren en dan moeten de borstribben nog eens 90 minuten de oven in. Een dagje eerder beginnen kan dus geen kwaad.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe alle ingrediënten voor de lamsribben in een grote braadpan, voeg water toe tot het geheel net onderstaat en breng het aan de kook. Leg het deksel op de pan en zet de pan 2 uur in de oven. Giet de ribben af en laat ze afkoelen. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Doe de komijn, koriander en kardemomzaden in de pan en rooster ze al roerend tot de aroma’s vrijkomen. Haal ze van het vuur en laat ze afkoelen. Maal ze in een vijzel. Doe de gemalen specerijen in een grote niet-metalen kom en meng ze met de resterende ingrediënten. Snijd de lamsribben los en marineer ze. Leg ze minimaal 2 uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 140 graden. Leg de lamsribben in een grote braadslee, dek ze af met aluminiumfolie en braad ze 1 uur in de oven. Verwijder de folie en keer de ribben en zet ze nog 30 min. in de oven. Serveer de ribben heet.

Sam de Voogt

    • Sam de Voogt