Autofabrikant Tesla roept 90.000 Model S-auto’s terug

De wagenbouwer gaat de veiligheidsgordels controleren nadat bij één klant de autogordel afbrak.

Het gaat om circa alle 90.000 Models S.
Het gaat om circa alle 90.000 Models S. Foto Beck Diefenbach / Reuters

Wereldwijd zijn bestuurders van de Tesla Model S opgeroepen om met hun bolide terug te keren naar de garage. De wagenbouwer gaat bij deze modellen de veiligheidsgordels controleren nadat bij één klant de autogordel afbrak. De gordel brak af toen de vrouw zich omdraaide om te praten met iemand op de achterbank. De terugroepactie is vrijwillig en het zou gaan om alle circa 90.000 Models S, schrijft persbureau AP.

Volgens de autofabrikant gaat het uitsluitend om de gordels bij de voorstoelen van de Tesla Model S. Een woordvoerder van Tesla zegt dat het probleem snel te verhelpen is door de bouten van de gordelbevestiging te vervangen, dat duurt minder dan zes minuten.

Grootste terugroepactie

Bestuurders van de Tesla Model S kunnen ook zelf testen of hun auto een probleem met de gordel heeft door “een flink ruk te geven aan de gordel”, maar het is sowieso verstandig om even langs de autofabrikant te rijden, zegt de woordvoerder van Tesla.

De andere modellen van Tesla: de X SUV en de Roadster, hebben niet te kampen met het gordelprobleem. Het is de grootste terugroepactie van Tesla tot nu toe. Vorig jaar werden ruim 29.000 Models S teruggeroepen, omdat een oplaaddefect brand kon veroorzaken.