ABN Amro en KPN kampen met grote storing

Volgens ABN Amro komt de storing voort uit een storing bij KPN.

Een grote taart staat klaar na de de beursgang van ABN Amro.
Een grote taart staat klaar na de de beursgang van ABN Amro. Foto Koen van Weel / ANP

Op de dag van de beursgang van ABN Amro kampt de bank met een grote storing. Internetbankieren en mobiel internetbankieren is niet mogelijk en de site is momenteel onbereikbaar. Ook bij KPN is een storing.

Twitter avatar ABNAMRO ABN AMRO Internet- en Mobiel Bankieren zijn tijdelijk niet bereikbaar. Onze excuses. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing. https://t.co/VP0KvPx1Ln

Een woordvoerster van ABN Amro meldt dat de problemen, die vrijdag rond het middaguur optraden, verband houden met een storing bij KPN. Die provider kampt sinds het einde van de ochtend ook met een storing, bij internet, televisie en vaste telefonie. De website allestoringen.nl toont dat sinds 11.00 uur duizenden meldingen van problemen zijn gemeld op social media. Ook klanten van Telfort zijn gedupeerd.

Twitter avatar KPNwebcare KPN Webcare Er is een storing die internet, tv en telefonie treft. Onze website en klantenservice zijn ook minder bereikbaar. We werken er hard aan!

Volgens ABN Amro kampt de bank nu met problemen, omdat “de netwerkverbindingen” van de bank bij KPN lopen. Volgens de woordvoerster is er geen aanleiding om te veronderstellen dat de storing het gevolg is van een cyberaanval. Ze heeft er nog geen zicht op wanneer de problemen zijn opgelost.

KPN: problemen nog niet verholpen

KPN meldt dat vooral klanten in het midden van Nederland last hebben van de storing. “De dienstverlening lijkt zich te herstellen, maar de problemen zijn nog niet overal verholpen”, meldt een woordvoerder van het bedrijf. Het is nog niet bekend waardoor de storing veroorzaakt is. Hij kan niet bevestigen dat de storing bij ABN Amro verband houdt met die bij KPN.

Andere banken als ING en SNS ondervinden hebben geen last.

Ook storing bij Belastingdienst

De Belastingdienst kampt al sinds vanochtend met een storing, waardoor de uitbetaling van toeslagen later dan gebruikelijk geregeld wordt. De uitbetaling vindt wel vandaag plaats maar later op de dag dan normaal gesproken.