Aandelen ABN Amro op de markt: kopen of niet kopen?

ABN Amro gaat vrijdag naar de beurs. Is het een goede investering voor particuliere beleggers? „Het is een lekkertje.”

Een beetje eigenaar van ABN Amro blijven? Dat kan. De staatsbank gaat vrijdag terug naar de beurs en ook particulieren konden zich inschrijven op aandelen. Tien procent van de 188 miljoen aandelen heeft ABN Amro gereserveerd voor particuliere beleggers. Tot woensdagavond konden zij zich inschrijven.

Mogelijk grijpen sommige geïnteresseerden mis. Er is meer vraag dan aanbod, melden verschillende media. Maar niet getreurd: wie nu wordt overgeslagen, kan alsnog aandelen kopen als topman Gerrit Zalm vrijdag op de gong heeft geslagen.

Wie stapt er in? Deze krant maakte een rondgang. De hoofdrolspelers bij de val van ABN Amro – Rijkman Groenink, Wouter Bos en Nout Wellink – wilden niet reageren of waren niet bereikbaar. Ook andere oud-bestuurders van ABN Amro wilden niet vertellen of ze aandelen kopen: „Ik wil geen beleggingsadvies geven”, „dat laat ik aan mijn fondsbeheerder over”, „dat zou een oordeel over Zalm zijn, dat vind ik niet gepast”.

Zeven ABN Amro-lovers and -haters reageren wel. Dit is hun advies:

    • Chris Hensen
    • Teri van der Heijden