FC Twente na nederlaag bij Barça uitgeschakeld

De vrouwen van FC Twente hebben gisteravond niet opnieuw voor een stunt in de Champions League kunnen zorgen. Ze verloren ook de uitwedstrijd tegen FC Barcelona met 1-0. Het elftal van trainer Arjan Veurink is daardoor uitgeschakeld in de achtste finales. Olga Garcia tekende halverwege de eerste helft voor de enige treffer in het Mini Estadi van Barcelona. De aanvalster maakte vorige week ook al het verschil in Enschede (1-0). FC Twente verraste in de vorige ronde nog door Bayern München uit te schakelen, de ploeg waar de Nederlandse international Viviane Miedema actief is. Dit succes zorgde er voor dat in de thuiswedstrijd in Enschede tegen FC Barcelona ruim vijftienduizend toeschouwers op de tribune zaten. Dat was een record in het Nederlandse vrouwenvoetbal. (ANP)