Vijf dodelijke slachtoffers bij aanslagen in Tel Aviv en nederzetting

Het is opvallend dat er een incident plaatsvond in Tel Aviv, waar het de afgelopen weken relatief rustig was.

Israëlische politie op de plaats waar vanmiddag twee Israeli's werden neergestoken in Tel Aviv. Foto: Jack Guez / AFP

Volgens de Israëlische politie zijn twee Israeli’s omgekomen bij een steekpartij in Tel Aviv. Nog een persoon is gewond geraakt. Een 24-jarige Palestijnse dader is opgepakt door de politie en zou afkomstig zijn uit Hebron, naar een tweede mogelijke dader wordt nog gezocht. Dat meldt een woordvoerder van de Israëlische politie volgens AP.

Volgens de politie viel de dader biddende Israeli’s aan in een gebedsruimte op de eerste verdieping van een kantoorgebouw in het zuiden van Tel Aviv. Hij werd uiteindelijk door burgers aan de politie overgedragen.

Ook aanslagen in Gush Etzion vanmiddag

In Gush Etzion, gelegen in de Westelijke Jordaanoever, raakten vanmiddag zeker tien mensen gewond nadat een Palestijn met een vuurwapen om zich heen schoot terwijl hij met een auto op een menigte inreed. Drie slachtoffer zijn inmiddels overleden, zegt AFP. Fox News meldt dat een van hen een Amerikaanse toerist is. De dader werd doodgeschoten.

Twitter avatar trueemess TRUE NEWS @IsraelHatzolah:Car used by terrorist after opening fire & run-over attack in Gush Etzion killing 1 & wounding 10 . https://t.co/dzY1HkYtpP

Relatief rustig in Tel Aviv de laatste weken

Het is opvallend dat de steekpartij plaatsvond in Tel Aviv, omdat de meeste geweldsincidenten in Israël plaatsvinden in Jeruzalem en de Westelijke Jordaanoever. Het laatste geweldsincident in Tel Aviv dateert van zes weken geleden.

De incidenten in Tel Aviv en Gush Etzion brengen het aantal Israëlische slachtoffers door de geweldsgolf in het land op 17. Minstens 83 Palestijnen werden doodgeschoten, volgens de Israëlische politie vielen 53 van hen onschuldige burgers aan. De rest kwam om in gevecht met Israëlische troepen.

    • Etienne Verschuren