All Blacks-aanvoerder Richie McCaw gestopt

Richie McCaw is gestopt als international voor Nieuw-Zeeland. De aanvoerder van de All Blacks maakte dat vanochtend bekend in Wellington. McCaw (34) leidde de All Blacks in 2011 in eigen land naar de wereldtitel. Vorige maand prolongeerde de ploeg die titel in Londen, opnieuw onder leiding van McCaw. Hij wordt algemeen beschouwd als de beste rugbyer ooit. In de veertien jaar dat hij voor Nieuw-Zeeland speelde (148 duels), was hij 111 keer aanvoerder; een record. Als international behaalde McCaw een winstpercentage van 89. Eerder werd al bekend dat ook sterspeler Dan Carter na het WK niet meer in actie komt voor de All Blacks. De (verwachte) aankondiging van McCaw komt op een moment dat de rugbywereld in diepe rouw is over de dood van zijn landgenoot Jonah Lomu. (NRC)