Grieks parlement akkoord met nieuwe maatregelen voor steunpakket

De weg is nu vrij om een nieuwe tranche financiële hulp van de EU te krijgen, ter waarde van twee miljard euro.

Eurocommissaris van Economie Pierre Moscovici en de Griekse minister van Financiën Tsakalotos schudden elkaar de hand. Foto Simela Pantzartzi / EPA

Niets staat een nieuw steunpakket ter waarde van twee miljard euro voor Griekenland meer in de weg. Het Griekse parlement is donderdagavond akkoord gegaan met een voorgestelde serie maatregelen van de Europese Commissie. Dat schrijft Reuters.

Dinsdag bereikte de Griekse regering een akkoord met de Europese Commissie over de maatregelen, dat vanavond in het parlement werd besproken. Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem toonde zich vorig weekend al enthousiast over de vooruitgang die de Grieken hebben geboekt.

Steunpakket

De twee miljard euro maakt onderdeel uit van het totaalpakket van 86 miljard euro dat afgelopen zomer door de EU aan de Grieken werd beloofd. Verder krijgen de Grieken door het fiat van het parlement tien miljard euro om hun banken te ondersteunen.

Twee leden van de Griekse coalitie gingen niet akkoord met het voorstel van de Europese Commissie. Zij zijn uit de regering gezet. De Griekse regering heeft nu nog een meerderheid van twee zetels.

    • Joram Bolle