Een van de drukste spitsen van het jaar door regen

Rond 18.00 uur stond er volgens de ANWB 829 kilometer file.

Auto's rijden in de avondspits op de A12 door een dikke laag mist naar huis, eerder dit jaar. Foto Bart Maat / ANP

Door de regen is het donderdagavond extreem druk op de Nederlandse snelwegen. Geen enkele ochtend- of avondspits in 2015 was drukker, volgens de Verkeersinformatiedienst VID. Dinsdag was het ook al extreem druk op de weg.

De ANWB, die een andere telling hanteert en ook de provinciale wegen meetelt, houdt het op “een van de drukste avondspitsen”. Rond 18.00 uur stond er volgens de ANWB 829 kilometer file op de wegen, verdeeld over meer dan 150 knelpunten. Inmiddels zijn de meeste opgelost.

Twitter avatar ANWBverkeer ANWBverkeer Dit is een van de drukste avondspitsen van het jaar. https://t.co/0fIwp02t8s

De drukte concentreerde zich vooral in de Randstad, maar ook in het zuiden van het land was het druk.

Er vonden enkele ongelukken plaats. De Leidse Rijntunnel bij Utrecht werd gesloten in zuidelijke richting, na een ongeluk waarbij gewonden vielen. Op de A9 richting Amstelveen, bij knooppunt Velsen, lag een lading hout op de weg.

    • Menno Sedee