Een beetje late zomerhit

Ineens besef je, ruim vijf jaar nadat hij zijn recentste album heeft uitgebracht, dat je hem hebt gemist. De Britse popster Craig David (34) die met zijn soulvolle zang solide pophits maakte op het kruispunt tussen UK Garage en R&B.

Zodra David begint te zingen over de nostalgische, garage-achtige beat van When The Bassline Drops – een samenwerking met grime-veteraan Big Narstie – klinkt de track als de zomerhit die we dit jaar goed hadden kunnen gebruiken. Warm, nonchalant en niets aan de hand. Een 21ste-eeuws geluid met een ouderwetse gloed. Het nummer bouwt op van een sublieme radiotrack naar een meer reguliere clubtrack met stevige elektronische geluiden en een verse van Big Narstie. Voor zijn nieuwe album Following My Intuition zou David gewerkt hebben met Diplo, Kaytranada, GoldLink en Chase & Status. 28 februari staat hij in de Melkweg, Amsterdam.