Dit schrijven andere media vandaag

Foto ANP

Wat zijn de belangrijkste zakelijke verhalen in andere media?

Emirates-baas vindt dat de staat niet slim handelt

De Nederlandse Staat beschermt KLM en schaadt zo Schiphol. Dat zegt Sir Tim Clark, topman van Emirates, de luchtvaartmaatschappij uit Dubai in het Financieele Dagblad.

“De Nederlandse Staat moet zich afvragen of hij voorrang wil geven aan de belangen van de nationale luchthaven, waarvan hij aandeelhouder is, of aan de belangen van een beursgenoteerde luchtvaartmaatschappij in buitenlandse handen”, zegt Clark in het interview.

Clark was in Nederland om te praten over uitbreiding van het aantal vluchten van Emirates op Schiphol. Het liefst wil de maatschappij twee keer per dag met een Airbus A380 op Schiphol vliegen. Vooralsnog mag dat niet.

De Nederlandse politiek is tegen uitbreiding van maatschappijen uit de Golf, zoals Emirates en Qatar Airways. Ze zouden de positie van KLM bedreigen en in hun thuislanden miljarden aan staatssteun genieten, is de redenering.

Run op aandelen ABN Amro

De interesse van particuliere beleggers in aandelen van ABN Amro in aanloop naar de beursgang is zo groot dat niet iedereen die bestellingen plaatst ook een beetje eigenaar van ABN Amro mag worden. Dat meldt de Telegraaf vandaag.

De krant maakte een rondje langs aanbieders van aandelen. Gemiddeld hadden particulieren 400 tot 500 aandelen besteld, terwijl er op 250 per persoon gerekend was.

Nog nooit zulke hoge boetes voor farmaceutische bedrijven

Farmaceutische bedrijven hebben in Nederland het afgelopen jaar hoge boetes gekregen. Het gaat om recordbedragen. Dat meldt de Volkskrant op basis van documenten van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

In totaal moesten de bedrijven 836.123 euro betalen omdat ze suggestieve informatie verstrekten, reclame maakten strijdig met de regels of artsen en apothekers fêteerden, schrijft de Volkskrant op de voorpagina.

 

    • Melle Garschagen