Joris Luyendijk wint NS Publieksprijs

Het boek Dit kan niet waar zijn van Joris Luyendijk is winnaar geworden van de NS Publieksprijs 2015. Dat is woensdag bekend gemaakt in het tv-programma De Wereld Draait Door. Het boek over het financiële centrum van Londen kreeg bijna 20 procent van de 73.798 uitgebrachte stemmen. Luyendijk ontving een sculptuur van Jeroen Henneman, een geldbedrag van 7.500 euro en mag ook een jaar lang gratis reizen met de trein. Na de uitzending maakte Luyendijk bekend dat hij de geldprijs doneert aan de website Follow The Money, voor financiële onderzoeksjournalistiek.

De andere genomineerden waren De stamhouder van Alexander Münninghoff, Ik kom terug van Adriaan van Dis, Gouden jaren van Annegreet van Bergen, Kom hier dat ik u kus van Griet Op de Beeck en Lieve mama van Esther Verhoef. (NRC)