Wat vrouwen willen

Ben je als man eindelijk op een punt in je carrière beland dat je het allemaal denkt te snappen, krijg je een vrouw als baas. Alles wordt dan omvergeworpen. De formule die je had bedacht om hogerop te komen werkt niet meer. Want bij die vrouwelijke leidinggevende is ‘nee’ gewoon ‘nee’. Zij doet niet aan bluffen en van jou pikt ze het ook niet. Statussymbolen maken geen indruk. Er zijn mannen die nog liever de snaartheorie proberen te doorgronden dan dat ze willen snappen wat een vrouwelijke leidinggevende bedoelt. Het boek Vrouwen Bluffen Niet komt dus allesbehalve ongelegen. En het is net zo goed bedoeld om vrouwen inzicht te geven in hoe mannen denken. De geromantiseerde situaties in het boek, met de bedeesde leidinggevende Linda en alfamannetje Mark zijn redelijk plat en eendimensionaal, maar volgens de auteurs allemaal echt gebeurd. Soms ligt de moraal er metersdik bovenop. Toch voelt het boekje (88 pagina’s) ook als het startpunt voor de oplossing van een reëel probleem. Alom wordt ingezet op meer vrouwelijke leidinggevenden, zorg dan ook dat ze door mannelijk personeel worden begrepen.