Schattig of creepy?

Jullie liggen allebei in bed. Jij in Nederland, je partner aan de andere kant van de wereld. Natuurlijk heb je al met elkaar gebeld, maar nu de skypesessie gestopt is voelt het akelig stil en koud. Het Kickstarterproject ‘Pillow Talk’ wil hier wat aan doen: het laat je elkaars hartslag horen en voelen. Vijf jaar lang werkte oprichter Joanna Montgomery aan haar idee, nu is het mogelijk via Kickstarter er een te bestellen.

Het werkt zo: je draagt allebei een bandje om je pols, en legt een kleine luidspreker onder je kussen. Het polsbandje pikt het ritme van je hartslag op en zendt dat naar de luidspreker van de ander. Een appje op de achtergrond maakt de connectie. Je hoort dus de hartslag van de ander door die kleine luidspreker, en als je je hand op de luidspreker legt kun je de hartslag ook een beetje ‘voelen’, door de geluidsgolven. Schattig of creepy? Het is in ieder geval populair: meer dan de helft van het benodigde bedrag is al bij elkaar. Als je nu investeert heb je ‘m in mei in huis.