Politie houdt jongen (16) aan voor dreiging met aanslag op vliegtuig

Het toestel van Air France op Schiphol, afgelopen zaterdag.

Een zestienjarige Rotterdamse jongen is zondagavond aangehouden op verdenking van het versturen van enkele dreigtweets over een mogelijke aanslag op een Air France-toestel, zo heeft de politie gisteren bekendgemaakt. Het motief voor de daad is nog onbekend, stelt de politie. In de tweets, die afgelopen zaterdag vanaf meerdere accounts zijn verstuurd, werd gedreigd dat op vlucht AF1741 ‘iets’ zou gaan gebeuren en werd volgens de politie een directe link met de gebeurtenissen in Parijs gelegd. Voor alle zekerheid is toen besloten de vlucht aan de grond te houden om deze te doorzoeken. Ook een deel van de luchthaven Schiphol werd gesloten. Er zijn na onderzoek geen bijzonderheden aangetroffen in het vliegtuig. Bij doorzoeking van de woning van de jongen zijn een computers en een telefoon in beslag genomen. De jongen wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. (NRC)