Redder failliete Miss Etam naar de beurs

R&S Retail Group heeft hiervoor de lege beursgenoteerde vennootschap Dico International gekocht.

Logo van Miss Etam. Foto: Lex van Lieshout/ANP

Het bedrijf dat de failliet verklaarde kledingwinkelketen Miss Etam liet doorstarten krijgt een notering op de beurs. R&S Retail Group heeft hiervoor een deal gesloten met de lege beursgenoteerde vennootschap Dico International van Peter Paul de Vries, werd R&S woensdagochtend bekendgemaakt.

Roman Stern

Miss Etam en zusterwinkel Promiss werd in april failliet verklaard. In mei kocht R&S, een investeringvehikel van Roman Stern, een aantal winkels van Miss Etam en de merknaam Promiss uit de failliete boedel.

In totaal konden hierdoor 99 van de 180 winkels van Miss Etam openblijven. Promiss bleef bestaan als online kledingmerk.

R&S meldt in het persbericht dat de “drastische stappen” na de doorstart hun effect hebben. De jaaromzet bedraagt momenteel ongeveer 110 miljoen euro, wat hoger is dan was begroot. Ook de winstmarge ligt hoger. Ongeveer 20 procent van de omzet wordt online verdiend.

Reverse listing

De nu aangekondigde reverse listing moet voor extra geld zorgen, zodat R&S andere activiteiten kan overnemen. Het doel is om over twee tot vier jaar de omzet te verdubbelen en een operationele winstmarge (EBITDA) te behouden van 5 procent.

Dico wordt nu omgedoopt in R&S Retail Group. Voor de overname zijn tien miljoen nieuwe aandelen uitgegeven. Op basis van de beurskoers van 1,60 euro zou R&S hiermee worden gewaardeerd op 16 miljoen euro.

R&S wil bij nieuwe overnames te profiteren van de al bestaande logistiek en ict-platformen van Miss Etam.

    • Eva Smal