Probleem? Hyatt geeft advies

Leiders worden bedolven onder de adviezen, boeken, blogs en podcasts. Blijkbaar is de groep hard op zoek naar de juiste methode om te leiden en loont het om daarin te adviseren. Maar wie moet je hebben in de verscheidenheid aan leiderschapgoeroes? Bovenaan menig lijstje prijkt de site van Michael Hyatt. De Amerikaan heeft niet eens een enorme staat van dienst als leider. Hij leidde een flinke uitgever in de VS en is na een overname gaan schrijven en spreken. De charme van zijn blog zit in de afwisseling. Blogs met tips in tekst worden afgewisseld met tegeltjeswijsheden en een podcast over leiderschap. Die laatste maakt zijn site zo aantrekkelijk. Hyatt spreekt met een co-host en gasten in iets meer dan een half uur over talloze onderwerpen. Het kan gaan over zelfvertrouwen, daadkracht, het vergroten van inkomsten of het gebruik van apps als Evernote. Zijn boodschap is vaak erg Amerikaans, van het slag ‘succes is een keuze’, maar je moet er als leidinggevende toch altijd iets uit kunnen halen. Als jij het niet meer weet, doet hij tenminste alsof hij het wel weet.