Met m’n inkomen ben ik niet helemaal tevreden

Eline Tahapary (29) geeft als rayonmanager van facilitair bedrijf Visschedijk leiding aan schoonmaakteams in het oosten van het land. Ze woont op het moment even bij haar ouders, maar dit weekend gaat ze verhuizen.

in

‘Deze leidinggevende functie kwam toevallig op mijn pad. Na mijn studie facilitymanagement kon ik via mijn toenmalige zwager in 2011 bij Visschedijk aan de slag. Eerst als direct aanspreekpunt voor de schoonmakers, maar al snel kon ik een opleiding tot rayonmanager volgen. Inmiddels heb ik twee jaar de leiding over de locaties in Apeldoorn, Lochem en Zutphen. In het begin was het wel wennen, ik kwam net uit school rollen en had direct oudere schoonmaaksters onder me. Maar het went snel. Ik ben niet heel hiërarchisch ingesteld, ieder heeft zijn eigen taken en zonder elkaar zouden we het werk niet kunnen doen.

„Als ik mijn inkomen vergelijk met dat van mensen uit mijn omgeving ben ik nog niet helemaal tevreden. Een vriendin van mij is starter en verdient evenveel als ik met vier jaar werkervaring. Ik ben niet zo’n goede onderhandelaar, ik vind altijd dat ik het juiste salaris gewoon hoor te krijgen, maar zo werkt het natuurlijk niet in het zakelijk leven. Ik heb bij mijn leidinggevenden mijn voorkeur uitgesproken voor een meer facilitaire functie. Mocht dat ervan komen, dan is dat wel een goed moment om het over mijn salaris te hebben.

„Fijn is dat dit werk heel flexibel is. Soms werk ik twaalf uur op een dag, maar dat compenseer ik op een ander moment, want ik werk 36 uur per week in totaal. Soms hunker ik wel naar iets meer regelmaat. Dat ik ’s avonds op de bank kan ploffen zonder nog een e-mail of een telefoontje te verwachten.”

uit

‘Op dit moment woon ik bij mijn ouders in Deventer omdat mijn relatie ten einde is gekomen. We hadden net een huis in Amsterdam gekocht, dus daar hebben we beiden nog kosten aan totdat het is verkocht. Sinds deze week heb ik de sleutels van een sociale huurwoning in Deventer, dus heb ik voorlopig dubbele lasten. Gelukkig zijn mijn ex en ik goed uit elkaar gegaan en kunnen we onze inboedel zonder problemen verdelen.

„Deze week ben ik aan het klussen in mijn nieuwe huis en daar heb ik zo’n 2.000 euro van mijn spaargeld voor opzij gezet. Ik moet namelijk nog van alles aanschaffen. Er moet een nieuwe vloer in en er ontbreekt nog een gasfornuis, een wasmachine en een koelkast.

„Gelukkig helpt mijn ex me ook een beetje en ik kijk of ik de meeste spullen goedkoper op Marktplaats kan krijgen. Financieel moet ik even een stapje terugdoen, maar dat vind ik niet erg, ik ben niet zo materialistisch ingesteld.

„Het is fijn om straks weer een eigen plek te hebben, ook al is het qua oppervlakte eenderde van wat we in Amsterdam hadden. Nu hoef ik tenminste minder schoon te maken.

„Ik houd op dit moment in Excel een kasboek bij, omdat ik beter inzicht wil krijgen in wat ik wekelijks uitgeef. Toen ik samenwoonde hield ik dat namelijk niet zo specifiek bij. Nu ben ik er bijvoorbeeld al achter dat ik minder hard moet rijden, ik krijg elke twee maanden wel een boete.”