Gewoon veel grondstoffen verzamelen, maar met Minions

Feestpunten, zandgeld, dubloenen, biogas en kokosnoten. Het aantal grondstoffen dat je moet verzamelen in Minions Paradise is bijna zo groot als het aantal gele monstertjes uit de Despicable Me-films.

Het spel van ontwikkelaar EA Mobile is aanstekelijk vrolijk zoals fans van Stuart, Bob en Kevin mogen verwachten. Nadat brokkenmaker Phil de vakantiecruise van zijn mede-Minions verziekt, stranden de gele monsters op een onbewoond eiland. Daar worden ze gedwongen een vakantieoord op te zetten om alsnog te kunnen ontspannen. Je bouwt onder andere bamboe-velden, vuurwerk- en speelgoedfabrieken en moerasgasraffinaderijen om steeds ingewikkeldere opdrachten te voltooien en gebouwen uit de grond te stampen.

Eigenlijk is Minions Paradise niet veel anders dan spellen zoals Clash of Clans, DomiNations of Game of War. Het doel is om zoveel mogelijk grondstoffen te verkrijgen, die (en echte euro’s) uit te geven om verder te komen in de game en het speelgebied uit te breiden. Alleen is het bloedvergieten in deze app verruild met schattige kreetjes, grappen en vrolijke minigames. Minions Paradise is een leuke afwisseling voor de fans van de filmreeks.