Air Liquide doet bod van 12,6 miljard op Amerikaanse gasproducent Airgas

De Franse gasproducent Air Liquide heeft met zijn Amerikaanse branchegenoot Airgas overeenstemming bereikt over een overname. Als het bod van 13,4 miljard dollar (12,6 miljard euro) slaagt, ontstaat qua omzet de grootste leverancier van industriële gassen ter wereld. Air Liquide legt ruim de helft meer op tafel dan Airgas de afgelopen maand gemiddeld waard was op de beurs in New York. Het Franse bedrijf kan dan ook een grote slag slaan in Noord-Amerika, waar zijn overnameprooi het meest omzet. De omzet van Air Liquide (50.000 werknemers), dat onder meer zuurstof, stikstof, waterstof en edelgassen levert aan industriële klanten, bedroeg vorig jaar ruim 15 miljard euro. Airgas (17.000 werknemers) had vorig jaar een omzet circa 5 miljard euro. (ANP)