‘Defensiemedewerker betrokken bij moord Rudi Schouten’

De ex-frontman van motorclub Satudarah werd in april vermoord.

Satudarah-leden op weg naar de première van een documentaire over de motorclub, afgelopen juni. Foto Marco de Swart/ANP

Een medewerker van Defensie wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op voormalig Saturdarah-frontman Rudi Schouten, zo meldt Omroep Brabant. Dat zou zijn bevestigd door de nieuwe Satudarah-voorzitter Guus Pronk en clubadvocaat Erik Thomas.

Op klaarlichte dag omgebracht

De 28-jarige Schouten werd op 3 april op klaarlichte dag neergeschoten in de Cypresstraat in Breda. Hij overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Voor de moord zijn totaal zes personen aangehouden, waarvan er vijf als verdachte zijn aangewezen. Het Openbaar Ministerie wil niet bevestigen of een van hen een defensiemedewerker is. Een persoon is vrijgelaten.

De verdachte werkt al jaren als militair bij Defensie en de marechaussee en zou onder meer gestationeerd zijn geweest in de Afghaanse hoofdstad Kabul. Hij wacht momenteel zijn proces in vrijheid af.

    • Jorg Leijten