Twee doden na aardbeving Griekenland

De aardbeving voor de kust van het eiland Lefkas had een kracht van ongeveer 6,1.

De plek van de aardbeving Kaart: USGS

Door een aardbeving dinsdagochtend in Griekenland zijn twee doden gevallen, meldden lokale autoriteiten volgens de Griekse krant Ekathimerini. De aardbeving voor de kust van het eiland Lefkas(Lefkada) om 9.10 uur lokale tijd had een kracht van ongeveer 6,1.

Een van de doden is een 60-jarige vrouw die in haar huis werd geraakt door een steen. Het tweede slachtoffer is een oudere vrouw (precieze leeftijd onbekend) die door de brandweer levenloos in haar huis werd aangetroffen. Waaraan zij precies is overleden is nog niet bekend, zo schrijft Ekathimerini. Volgens een lokaal ziekenhuis worden er een tiental mensen behandeld in het ziekenhuis.

Volgens de autoriteiten is een flink aantal wegen op de zuidwestelijke kant van het eiland beschadigd door de beving. Op foto’s op Twitter is dat ook te zien:

Twitter avatar ErtSocial ΕΡΤ Α.Ε. Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ στη Λευκάδα- Δυο γυναίκες νεκρές, 4 τραυματίες https://t.co/X87xyGogcz https://t.co/yGDAcOIZ7P
Twitter avatar giopso Βλαχοεστέτ Λευκάδα [από fb] https://t.co/SUYboYLh67
Twitter avatar giopso Βλαχοεστέτ Λευκάδα [από fb] https://t.co/YlmYoz7skk
Twitter avatar alfavita alfavita.gr #σεισμός στην Λευκάδα: Δυο οι νεκροί!
https://t.co/Sx5IlNYkfe https://t.co/2QT5PjmQHY

Er hebben zich al een aantal naschokken voorgedaan, een met de kracht van 5,2. De verwachting is dat er een nog aantal harde naschokken zullen volgen.