Nederland is in trek

Het aantal toeristen dat in Nederland in logiesaccommodaties overnachtte, is in 2014 voor het vijfde jaar op rij toegenomen. De stijging werd vooral veroorzaakt door buitenlandse toeristen. Zo’n 14 miljoen mensen brachten een of meer nachten door in Nederland. Dat waren er 8,9 procent meer dan in 2013.

Dat blijkt uit het Trendrapport Toerisme, recreatie en vrije tijd 2015, dat vanmorgen is verschenen. Het rapport is opgesteld door het Centraal Bureau voor de Statistiek en verschillende brancheorganisaties. In totaal kwam het aantal toeristen in Nederland vorig jaar uit op 35,9 miljoen. Dat betekent een stijging van 5,3 procent vergeleken met 2013.

In de eerste zes maanden van dit jaar overnachtten er 7,1 procent meer buitenlandse gasten dan in dezelfde periode in 2014. Met 11,3 procent groeide het aantal Duitse vakantiegangers het meest van alle landen. (ANP)