Concerttournee uitgesteld wegens de aanslagen in Parijs

De Amerikaanse popartiest Prince stelt zijn Europese tournee uit. Dat heeft zijn Franse concertorganisator meegedeeld. „Wegens de tragische gebeurtenissen in Parijs hebben de organisatoren besloten de Europese tournee uit te stellen”, liet Interconcerts weten aan het Franse persbureau AFP. De tournee zou op 24 november beginnen in het Konzerthaus van Wenen. Prince Spotlight: Piano & a Microphone, zou gaan langs concertzalen in twaalf landen, waaronder Frankrijk, België, Spanje, Zwitserland en ook Nederland (Carré, in december). Overigens was de kaartverkoop nog niet begonnen. In Parijs waren twee concerten voorzien in de Opera Garnier, in december. Sinds de aanslagen in Parijs zijn er meer concerten afgelast in Frankrijk: U2, Foo Fighters, Motörhead, Marilyn Manson, Mercury Rev, The Do, Nekfeu en Soprano. Bij de aanslagen vielen de meeste doden tijdens een concert in Bataclan. (NRC)