Pandora koopt restanten Rdio

Wat gebeurde er in de Verenigde Staten terwijl je sliep? Onze correspondenten praten je bij

Pandora Internet Radio neemt delen van streaming service Rdio over. Rdio vraagt faillissement aan, maar verkoopt technologie en intellectuele eigendomsrechten aan Pandora, schrijft The Financial Times. Ook een groot deel van de medewerkers gaat naar het webradiobedrijf.

Met de overname kan Pandora de concurrentie aangaan met Spotify en Apple Music. Eerder kon het alleen radio aanbieden, maar nu ook een on demand streaming service. Pandora is sowieso aardig aan de weg aan het timmeren, want het kocht onlangs ook al ticketwebsite Ticketfly en sloot een licentieovereenkomst met Sony/ATV.

Topman Brian McAndrews wil zijn klanten dan ook alles aanbieden wat met muziek te maken heeft:

“Whether streaming through radio, on-demand or in-person at live events, Pandora is building the definitive source for fans to discover and celebrate music.”

Pandora dat alleen in de VS, Australië en Nieuw-Zeeland beschikbaar is, betaalt 75 miljoen dollar voor de overname van de restanten van het in 2010 opgerichte Rdio.

Google Voice Search wordt steeds slimmer

“Wie was de president van de Verenigde Staten toen The Angels de World Series wonnen?” Google Voice Search kan die vraag en andere complexe vragen nu beantwoorden en is daarmee steeds slimmer aan het worden, schrijft TechCrunch.

Hoewel ieder mens vragen als hierboven zonder problemen begrijpt is dat voor een computer veel moeilijker. Google Voice Search kan de vraag nu in stukjes opknippen. Allereerst moet de machine erachter zien te komen dat The Angels een honkbalteam is, vervolgens begrijpen dat de World Series een competitie is en dan vaststellen in welk jaar dat werd gewonnen. Daarna moet dat jaartal worden gekoppeld aan een lijst met Amerikaanse presidenten.

Het verbeteren van Voice Search is niet alleen maar een academische uitdaging voor Google. Nu smartphones een steeds grotere rol gaan spelen is het belangrijk dat Google betrouwbare innovatieve toepassingen kan leveren, want dat betekent meer gebruikers en daarmee ook meer advertentie-inkomsten.

En wie echt wil weten wat het antwoord is op de vraag en geen Google Voice Search heeft geïnstalleerd. The Angels wonnen de World Series in 2002 en toen was George W. Bush president.

Hippe kledingzaak Urban Outfitters stapt in pizza’s

Kledingketen Urban Outfitters neemt de pizzarestaurants van The Vetri Family over. Maar waarom zou een bedrijf dat is opgebouwd rond skinny jeans, T-shirts van bands en hippe jurkjes de pizzabranche instappen, vraagt The Washington Post zich af.

Beleggers hebben er in elk geval niet al teveel vertrouwen in, want het aandeel sloot zo’n zeven procent lager na het bekend worden van de overname.

Maar Urban Outfitters groeit zelf maar mondjesmaat (met één procent in het laatste kwartaal) en ziet casual restaurants zoals broodjesketens en pizzazaken wel explosief groeien, zegt topman Richard Hayne:

“Spending on casual dining is expanding rapidly, and thus, we believe there is tremendous opportunity to expand the Pizzeria Vetri concept.”

Urban Outfitters hoopt dan ook de loop naar de kledingzaken er weer in te krijgen met een eigen druk pizzarestaurant om de hoek. Of door de restaurants zelfs in de filialen zelf te bouwen. Want met de concurrentie van webshops gaat de winkelende klant steeds meer voor de hele koopbeleving.