Wat doen de Belgische en Franse politie in hun jacht op de hoofdverdachten?

De Belgische politie heeft gisteren in de Brusselse buitenwijk Molenbeek grootscheepse actie uitgevoerd in de hoop een der hoofdverdachten van de aanslagen in Parijs te vinden. Met enorm machtsvertoon trok de politie, versterkt met een pantservoertuig, Molenbeek binnen. De buurtbewoners moesten hun gordijnen openen, voor de ramen gaan staan en hun handen aan de politie tonen. Elders in Brussel moest de politie tegelijkertijd in actie komen wegens bommeldingen. Een oud-medewerker van een Franse inlichtingendienst verweet de Belgische autoriteiten langdurige laksheid. Vooral het vliegveld bij Charleroi zou een zeef zijn. In Frankrijk deed justitie huiszoekingen op 168 adressen. Daarbij werden ruim honderd mensen aangehouden. In Duitsland werd een man opgepakt die zou hebben geweten van de plannen in Parijs.