Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

Michael Phelps begint de weg naar Rio met een zege op de 200 meter in Minneapolis

Zwemmer Michael Phelps heeft zijn eerste zege van het seizoen binnen. De achttienvoudig olympisch kampioen won gisteren bij de Arena Pro Swim Series in Minneapolis de 200 meter wisselslag. Phelps, die in 2004, 2008 en 2012 olympisch goud won op dit nummer, tikte aan in 1.59,30. „Het voelt goed om door te gaan met waar ik eind vorig seizoen ben gebleven”, zei Phelps, die in augustus de WK miste. De Amerikaanse zwembond nam hem niet mee, omdat hij eerder was betrapt met drank op achter het stuur. Phelps stopte na de Spelen van 2012, maar maakte vorig jaar zijn rentree. Hij wil in 2016 nog een keer schitteren in Rio. (ANP)