Talent Cheptegei winnaar

Joshua Cheptegei (rechts) op weg naar de zege. Foto PIROSCHKA VAN DE WOUW/ANP

De Oegandees Joshua Cheptegei (19) heeft gisteren de Zevenheuvelenloop gewonnen. Hij werkte het glooiende parcours van 15 kilometer in en rondom Nijmegen af in 42.38 minuten. Daarmee bleef hij de Ethiopiër Mulu Wasihun 24 seconden voor. Diens landgenoot Yene Alamirew werd derde in 43.09. Cheptegei is een groot talent op de lange afstanden. Hij is de wereldkampioen op de 10 kilometer bij de junioren en werd afgelopen zomer op die afstand negende op de WK in Beijing. Beste Nederlander was Abdi Nageeye op de zesde plaats. Met zijn eindtijd van 44.18 bleef hij ver verwijderd van zijn Nederlands record op de 15 kilometer. In september klokte hij in de Tilburg Ten Miles een tussentijd van 43.29. Die werd eerder deze maand erkend als nieuw record. Bij de vrouwen werd de Nederlandse favoriete Jip Vastenburg net tweede, achter de Ethiopische Yenenesh Tilahun. Beide vrouwen noteerden 50.05, maar Tilahun was een factie eerder over de streep. (ANP)