Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Talent Groenendijk kan niet profiteren

Nadat Jan Groenendijk zaterdag zijn eerste plaats bij het WK dammen had verspeeld aan de Russische grootmeester Alexander Georgiev, kon hij gisteren geen terrein terugwinnen. Hij profiteerde niet van Georgievs remise tegen de Kameroener Jean Marc Ndjofang. De 17-jarige revelatie van het toernooi speelde tegen Wouter Sipma eveneens remise. Groenendijk kreeg wel een prettige stelling met wit maar geen beslissend voordeel. Roel Boomstra, die zaterdag Groenendijk van zijn eerste plek had gestoten, speelde remise tegen de Congolees Freddy Loko. (ANP)