Vragen en antwoorden over betalen voor nrc.nl

Artikelen op nrc.nl zijn niet gratis. Iedereen kan elke dertig dagen een aantal stukken ‘van het huis’ lezen, maar daarna is een abonnement nodig.

Hieronder de meest gestelde vragen over onze betaalmuur, en de antwoorden. Heb je andere vragen, neem dan contact op met de klantenservice.

Waarom kan ik niet alle stukken op nrc.nl onbeperkt gratis lezen?

Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Daarom zijn de artikelen op nrc.nl niet gratis. Maar om iedereen, abonnee of niet, toch kennis te laten maken met onze journalistiek, introduceerden we met de lancering van het vernieuwde nrc.nl in oktober iets nieuws: een flexibele betaalmuur. Die geeft iedereen iedere dertig dagen opnieuw een aantal stukken van het huis.

Wie méér wil lezen, wordt uitgenodigd om een abonnement af te sluiten. Dat abonnement biedt (via de website) toegang tot alle journalistiek van NRC - of dat nu in NRC Handelsblad, nrc.next, of alleen op nrc.nl is verschenen. Zo’n abonnement is al verkrijgbaar vanaf 2 euro per week.

Ik ben abonnee van NRC Handelsblad of nrc.next. Moet ik ook voor de site betalen?

Vanzelfsprekend is onbeperkte toegang tot nrc.nl inbegrepen bij andere NRC-abonnementen. Vaste lezers van NRC Handelsblad of nrc.next hoeven dus geen apart abonnement af te sluiten. De klantenservice kan je helpen om toegang te krijgen.

Hoe kan ik zien of een stuk gratis of betaald is?

Alle berichten op nrc.nl zijn betaald, en tellen daarom mee voor de betaalmuur. We maken daarbij geen onderscheid tussen korte nieuwsberichten, lange reportages, interviews, fotoseries, video’s of grote achtergrondstukken. Iedereen krijgt elke dertig dagen een beperkt aantal van die betaalde stukken cadeau. Is je tegoed aan artikelen van het huis op, dan heb je een abonnement nodig om verder te lezen. Als de periode van dertig dagen is verstreken, kun je weer een beperkt aantal stukken lezen zonder betalen.

Zijn er dan helemaal geen uitzonderingen?

Alle artikelen op nrc.nl zijn betaald, en tellen daarom mee voor de betaalmuur. Is je maandelijkse tegoed aan stukken van het huis op, dan word je uitgenodigd om een abonnement te nemen. Als de periode van dertig dagen is verstreken, kun je weer een beperkt aantal stukken lezen zonder betalen.

Alleen voor liveblogs, waarin we doorlopend verslag doen van grote nieuwsgebeurtenissen (zoals de aanslagen in Parijs), geldt een uitzondering: die zijn altijd voor iedereen toegankelijk. Datzelfde geldt voor enkele andere onderdelen van de site, zoals advertenties of pagina’s met serviceinformatie (bijvoorbeeld deze uitleg, onze privacyverklaring of het colofon).

Onbeperkt NRC lezen? Neem hier een abonnement.