Overlevende Bataclan vertelt over zijn vlucht

Gauthier overleefde de aanslag in het Bataclan in Parijs, doordat een onbekende man hem wegsleepte. De gebeurtenis staat in zijn geheugen gegrift, vertelt hij The New York Times.

Straten van Parijs na aanslagen.
Straten van Parijs na aanslagen. Foto Roger Cremers

Gauthier (24) was bij het concert van de rockband Eagles of Death Metal, toen terroristen het Bataclan binnenkwamen en in het rond begonnen te schieten. Hij werd geraakt in zijn elleboog en ontsnapte doordat een onbekende man hem bij de armen pakte en zo ver mogelijk wegsleepte. Gauthier schuilde in een nabijgelegen gebouw tot het rustiger werd. In het Bataclan kwamen 89 slachtoffers en 3 terroristen om het leven. De New York Times ging bij Gauthier langs en vroeg naar zijn ervaring.

“Ik zag wat een kogel kan doen, dat schokte me. Het richt uitzonderlijke schade aan het lichaam aan.”

Bekijk hier het gesprek dat The New York Times met Gauthier had.