Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

De Gruyter wint Heldringprijs

Caroline de Gruyter, columnist en correspondent voor NRC in Wenen, heeft de Heldringprijs 2015 gewonnen voor haar column ‘In Europa’, die zij sinds augustus 2013 schrijft in NRC Weekend. Ze kreeg de onderscheiding voor de beste columnist van Nederland zaterdag uitgereikt tijdens de Nacht van NRC in Rotterdam. De columnistenprijs wordt uitgereikt sinds 2012. Eerdere winnaars waren Hans Goslinga (Trouw), Sheila Sitalsing (de Volkskrant) en vorig jaar Folkert Jensma (NRC).