Dode bij grote brand in Hilversum

Bij een grote brand in een complex met aanleunwoningen in Hilversum is maandagochtend één dodelijk slachtoffer gevallen. Dat maakte de brandweer Gooi en Vechtstreek maandagochtend bekend. Het gaat om de bewoner van de woning waar de brand ontstond.

Door zware rookontwikkeling zag de brandweer zich gedwongen twintig tot dertig naastgelegen appartementen te ontruimen. Drie bejaarden zijn naar het ziekenhuis gebracht omdat ze rook hadden ingeademd. Enkele brandweermensen moesten ter plekke nagekeken worden omdat ze lang in de rook hadden gestaan.

Twitter avatar JeroenBeltman Jeroen Beltman Traumahelikopter ingezet bij zeer grote brand in bejaardentehuis in Willem Bontekoestraat in #Hilversum (brandweer) https://t.co/vvtYnBzwaj

De geëvacueerde bewoners worden opgevangen in het naastgelegen verzorgingshuis. De brandweer had de brand even voor 09.00 uur onder controle. Oorzaak is vermoedelijk een storing in de elektra. De geëvacueerde bewoners kunnen de komende uren nog niet naar huis. Eerst moeten de woningen goed worden gelucht. (ANP)