Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Formule 1

Rosberg is Hamilton opnieuw de baas, Verstappen tiende bij GP van Brazilië

In de Formule 1 heeft Nico Rosberg (Mercedes) gisteren bij de Grote Prijs van Brazilië zijn Britse teamgenoot Lewis Hamilton opnieuw verslagen. De Duitse coureur kon op het circuit van São Paulo de druk van de koppositie prima aan. Hamilton maakte het Rosberg bij vlagen lastig, maar moest genoegen nemen met de tweede plaats, op ruim zeven seconden.

Rosberg, die van poleposition was vertrokken, kreeg direct na de start al een aanval van Hamilton te verwerken. De Duitser kon ternauwernood zijn koppositie vasthouden. Daarna poogde de Brit vergeefs Rosberg in te halen. „Het is onmogelijk om hem op dit circuit te volgen”, riep Hamilton na 25 ronden over de boordradio.

Twee weken geleden won Rosberg de Grote Prijs van Mexico, ook toen finishte Hamilton als tweede. Voor Rosberg, die achter wereldkampioen Hamilton nu zeker is van de tweede plaats in het WK-klassement, was het zijn vijfde seizoenszege. De Duitser Sebastian Vettel (Ferrari) werd op het circuit van Interlagos derde, op veertien seconden.

Max Verstappen reed de hele race op of rond de tiende plaats. De achttienjarige coureur van Toro Rosso kwam na 70 ronden ook als tiende over de finish. Daarmee pakte Verstappen voor de zesde keer op rij punten voor het WK-klassement. Daarin staat hij nu op de elfde plaats. (ANP)