Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Entertainment

Meet the Parents

(Jay Roach, 2000). Meet the Parents verenigt twee sterke ideeën. Voorgesteld worden aan je schoonouders en het komische principe: alles wat mis kan gaan, gaat ook mis. Het resultaat is een geestige komedie die handig gebruik maakt van het imago van Robert de Niro. Hij speelt de oerconservatieve CIA-agent Jack Byrnes die de antecedenten van ziekenhuisverpleger Gaylord Focker (Ben Stiller) natrekt voordat hij met zijn dochter mag trouwen. Het levert voor alle betrokkenen een memorabel weekend op. Het grote succes leidde tot twee vervolgfilms.