Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Kunstenaar zoekt regenbogen

Voor een tentoonstelling in Museum Boijmans-Van Beuningen in Rotterdam vraagt de Zwitserse kunstenaar Ugo Rondinone (1964) tweeduizend kinderen een regenboogtekening te maken. De tekeningen krijgen een plek aan een lange wand in de tentoonstelling Vocabulary of Solitude, die vanaf 13 februari in Boijmans is te zien. In verband met de expositie gaan medewerkers van Boijmans op scholen in Rotterdam ‘regenboogles’ geven, over symboliek en hedendaagse kunst. (ANP)