Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Van Gerwen heeft alle grote prijzen binnen

Michael van Gerwen heeft zijn erelijst compleet. De 26-jarige Brabander toonde zich de beste in het Grand Slam of Darts, het enige supertoernooi van de PDC dat nog ontbrak op zijn conduitestaat. ‘MVG’ versloeg titelverdediger Phil Taylor gisteren in de finale met 16-13. Dat leverde hem een winstpremie op van 100.000 pond, ruim 140.000 euro. Taylor moest zich tevreden stellen met de helft.

„Ik ben dus een gelukkig man, want dit betekent veel voor me. Phil verslaan in een finale is nog altijd een grote eer”, reageerde Van Gerwen tevreden. (ANP)