Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Economie

Dijsselbloem ziet vooruitgang Grieken

De Griekse regering heeft vooruitgang geboekt bij de implementatie van maatregelen die nodig zijn om aanspraak te kunnen maken op verdere financiële steun. Dat stelde eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem gisteren. „Er is op veel onderwerpen overeenstemming bereikt”, aldus de minister van Financiën. Ambtenaren van de eurolanden zullen morgen trachten vast te stellen of de vooruitgang voldoende is om nieuwe leningen te kunnen verstrekken. Begin vorige week bleek dat Griekenland nog niet aan de eisen voor verdere steun voldeed. Onder meer door de verkiezingen in het land is er vertraging opgelopen bij de invoering van de maatregelen die met de andere eurolanden werden afgesproken. In de zomer werd Griekenland het met de eurolanden eens over een derde leningenprogramma van circa 86 miljard euro voor de komende drie jaar. (ANP)