AMUSEMENT Jan rijdt rond NPO 3, 19.55-20.30u.

De spirituele opvolger van Man bijt hond is daar: Jan rijdt rond. Vanavond zien we de eerste aflevering van het programma dat op zoek gaat naar verrassende verhalen in ons land. Een team van verschillende Jannen: mannen en vrouwen, groot en klein, trekt in een rode Cadillac door de Nederlandse polders en zoekt, net als Man bijt hond, naar human interest verhalen. Daar waar Man bijt hond vooral hip was onder ouderen, richt Jan rijdt rond zich vooral op jongeren tot 34 jaar. Hoe? „Door verhalen te maken die bij de belevingswereld van jongeren passen”. Vanavond zien we Jan een kijkje nemen bij een inburgeringscursus. Samen met de cursisten zoekt Jan een antwoord op vragen als ‘Waarom komt Sinterklaas per stoomboot?’ en ‘Waarom moet je je schoen zetten?’. Ook volgt Jan een corpsbal die onderweg is naar huis en gaat hij/zij naar een griezelfeestje net over de grens van Duitsland.

De promo van de ‘dagelijkse roadmovie’ komt wat geforceerd hip en jong over. Of het programma echt bijzondere verhalen van medelanders brengt, gaan we zien. De auto waarin de Jannen zich vervoeren ziet er in ieder geval goed uit.