Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Tien vrachtwagenchauffeurs overvallen door gewapende mannen

Volgens de politie zijn daarbij enkele chauffeurs lichtgewond geraakt.

Tien vrachtwagenchauffeurs zijn zaterdagochtend in Krimpen aan den IJssel beroofd door gewapende mannen. Volgens de politie zijn daarbij enkele chauffeurs lichtgewond geraakt.

De chauffeurs stonden op het moment van de overval samen op een vrachtwagenrustplaats aan de Industrieweg in de Stormpolder. Om 5.15 uur meldde een chauffeur aan de politie dat hij en zijn collega’s waren bedreigd door vier gemaskerde mannen.

De chauffeurs werden gedwongen hun cabine te verlaten en hun persoonlijke bezittingen af te staan. Laptops en telefoons werden daarbij buitgemaakt.

De daders zijn na de overval gevlucht. Ondanks dat de toegangswegen zijn afgezet en er nog met een politiehelikopter is gezocht, zijn zij nog niet gevonden. De politie vraagt nu getuigen zich te melden.