Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Kwantum gaat voor 28 mln naar Gilde

Retailbedrijf Macintosh heeft een koper gevonden voor woningdecoratieketen Kwantum. Voor 28 miljoen euro neemt investeerder Gilde Equity Management uit Utrecht de honderd Kwantumvestigingen over. Dat maakte Macintosh, eigenaar van onder meer Invito, Manfield en Dolcis, vrijdag bekend. Macintosh wil zich meer op de schoenenmarkt gaan richten. De verkoop levert een boekwinst van 1 miljoen euro op, die het retailbedrijf gebruikt voor het aflossen van schulden. Voor Kwantum-werknemers in Nederland en België zou de overname geen gevolgen hebben. (NRC)