Moeder van acht dode baby’s legt bekentenis af

Deze week werden de lijkjes gevonden in een huis in Beieren.

Knuffels, bloemen en kaarsen zijn achtergelaten bij het huis waar acht babylijkjes werden gevonden.
Knuffels, bloemen en kaarsen zijn achtergelaten bij het huis waar acht babylijkjes werden gevonden. Foto Nicolas Armer / EPA

De moeder van de acht dode baby’s die donderdag en vrijdag in een huis in het Duitse Beieren werden gevonden, heeft een bekentenis afgelegd. Dat meldt de lokale politie. De 45-jarige vrouw heeft bekend “meerdere zuigelingen” ter wereld te hebben gebracht en vervolgens te hebben gedood.

Pension in Kronach

Donderdagmiddag vonden buurtbewoners een lijkje in het voormalige huis van de moeder, in Wallenfels, in het noorden van Beieren. Zij schakelden meteen de politie in. Na huiszoeking werden meerdere lichamen ontdekt. Vrijdag werd het stoffelijk overschot van een achtste baby gevonden.

De politie kon pas vrijdagavond de vrouw oppakken en verhoren. Zij werd gevonden in een pension in Kronach.

Onderzoek

Het onderzoek naar de babylijkjes is nog in volle gang. Dat moet onder meer uitwijzen hoe lang de baby’s al dood waren en hoe ze zijn gedood. De uitslag wordt begin volgende week verwacht. Het is nog niet duidelijk wie de vader van de gevonden baby’s is.

De vrouw woonde al achttien jaar in het huis, met haar man en drie kinderen, schrijft de Duitse krant Bild. In september zou ze na ruzie het huis hebben verlaten.

De politie vond de vrouw gisteren in gezelschap van een 55-jarige man, waarschijnlijk haar nieuwe partner. Hij is inmiddels weer vrijgelaten.

Wallenfels: