Drie Nederlanders gewond bij aanslagen Parijs

Twee van de gewonden zijn zwaargewond maar op het moment niet in levensgevaar. Eén persoon is lichtgewond.

Passanten staan stil bij de bloemen die voor het Franse consulaat liggen voor de slachtoffers van de aanslagen in Parijs.
Passanten staan stil bij de bloemen die voor het Franse consulaat liggen voor de slachtoffers van de aanslagen in Parijs. Foto: Bas Czerwinski / ANP

Bij de aanslagen in Parijs zijn, voor zover nu bekend, drie Nederlanders gewond geraakt. Twee van de gewonden zijn zwaargewond, maar op het moment niet in levensgevaar. Eén persoon is lichtgewond. Dat bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken zaterdag.

De Nederlandse ambassadeur in Parijs heeft een van de gewonden inmiddels bezocht. Hij hoopt de andere later vandaag te kunnen bezoeken.

Of er verder nog Nederlandse vermisten zijn, daarover doet het ministerie op dit moment geen mededelingen. Er is een noodnummer geopend, bedoeld voor naasten van mensen die in Parijs waren tijdens het moment van de aanslag en met wie nog geen contact is geweest. Dat nummer (070-3483470) wordt volgens de woordvoerder “veel gebeld”.

127 doden, 300 gewonden

Bij de aanslagen zijn zeker 127 mensen om het leven gekomen, maar dat aantal kan nog oplopen. Onder de slachtoffers zijn twee Belgen, maakte minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders eerder vandaag bekend.

Er zijn in totaal zeker 300 mensen opgenomen in het ziekenhuis. Van hen zijn ongeveer tachtig personen er slecht aan toe, melden ziekenhuizen aan persbureau AFP. Eerder meldden bronnen bij de politie dat er 180 gewonden waren gevallen. Het dodental staat nog steeds op 127, maar kan nog oplopen.