m/v van de week Siegfried Woldhek

Fatsoenlijke man, Arie Slob, politiek leider van de ChristenUnie. Deze week hield hij de Haagse politiek voor gezien. Hij wordt directeur van het Historisch Centrum Overijssel in z’n woonplaats Zwolle.

Zijn vertrek uit de Kamer valt te betreuren, merkte het hoofdredactionele commentaar van deze krant op. „Zijn inbreng, kenmerkend voor zijn fractie, was vrijwel altijd gericht op het boeken van inhoudelijk resultaat, veel meer dan op vermeend partijpolitiek gewin”.

Toch wringt er iets: drie jaar geleden zei Slob nog dat hij ‘tot in zijn tenen’ gemotiveerd was om zijn partij en de politiek te blijven dienen. Maar ja, dat was toen. Nu kwam die andere baan voorbij.

Het zij hem vergeven. Arie Slob is onze Man van de Week omdat hij in zijn lange Haagse jaren liet zien dat je politiek netjes kunt bedrijven en daarmee een uitkomst kunt boeken die staat als een huis.