Teambaas: Red Bull ook volgend jaar in F1

Het team dreigde te stoppen als de motorproblemen niet werden opgelost.

Danil Kvyat in zijn auto met de veelbesproken Renault-motor.
Danil Kvyat in zijn auto met de veelbesproken Renault-motor. Foto Larry W. Smith / EPA

Red Bull gaat ook volgend seizoen van start in de Formule 1. Dat heeft teambaas Christian Horner gezegd tegen de BBC. De werkgever van Max Verstappen had gedreigd ermee te stoppen als er geen betere motoren gevonden of ontwikkeld zouden worden voor de auto’s. Met de huidige Renault-motoren zijn veel problemen.

De BBC sprak met Horner in aanloop van de grand prix van Brazilië, dit weekeinde. Hoe de motorkwestie precies zal uitpakken kon hij nog niet zeggen, maar een oplossing zou dichtbij zijn.

Motorpech

Red Bull en satellietteam Toro Rosso, waar Verstappen voor rijdt, kampten het afgelopen seizoen met pech en kunnen met hun motoren niet op tegen Mercedes en Ferrari. In de jaren 2010 tot 2013 won Red Bull nog vier wereldtitels.

Hoewel anderhalve maand geleden nog sprake was van een breuk tussen Renault en Red Bull melden verschillende media nu dat de Franse motorbouwer nu toch weer in beeld is. Gesprekken met andere fabrikanten zouden op niets zijn uitgelopen.