Rusland weert Egyptische vluchten naar Moskou

Nadat de Russen eerder al stopten met vluchten van Rusland naar Egypte, doen zij nu ook de omgekeerde route in de ban.

Premier Ismail van Egypte bekijkt de wrakstukken van het gecrashte Russische passagiersvliegtuig.
Premier Ismail van Egypte bekijkt de wrakstukken van het gecrashte Russische passagiersvliegtuig. Foto Reuters/Stringer

De Russische luchtvaartautoriteit Rosaviatsiya staat Egypt Air vanaf morgen niet meer toe op het vliegveld Domodedovo in Moskou te vliegen, meldt persbureau AP. De organisatie heeft vooralsnog geen directe aanleiding voor het besluit bekendgemaakt.

De Russische regering besloot een week geleden al om alle vluchten op de omgekeerde route, van Rusland naar Egypte, op te schorten. Die situatie kan maanden duren, voegde de stafchef van Poetin daar later aan toe, omdat de Russen de veiligheidssituatie in Egypte niet vertrouwen.

Twee weken geleden stortte een Russisch passagiersvliegtuig met 224 mensen aan boord neer in de Sinaï-woestijn. De crash was vermoedelijk het gevolg van een bomaanslag, opgeeïst door de Egyptische afdeling van de terreurbeweging Islamitische Staat.